maanantai 9. joulukuuta 2019

Napapiirin pikajuna osa 5

Joulupukki asteli meitä kohti, kallisteli päätään ja katseli meitä. Sitten joulupukki ojensi kätensä ja osoitti minua. "Valitaan tämä kaveri tässä", sanoi joulupukki ja kiipesi rekeen.
Junan konduktööri talutti minut reen luokse ja auttoi minua kipuamaan rekeen joulupukin viereen. Kun istuimme siinä, kaikkien tonttujen keskellä, porojen liikehtiessä odottavina ja kulkusten kilistessä, kysyi joulupukki: " No, mitä toivoisit joululahjaksi?"
Kysymys, josta jokainen lapsi unelmoi. Tiesin, että voisin saada ihan mitä vain keksisin toivoa. Mielessäni vilahti eräs peli, joka ystävälläni oli. Tai ehkäpä sittenkin suuren suuri nalle. Mutta ei, se mitä minä eniten toivoin, ei ollut joulupukin suuressa lahjasäkissä. 
Enemmän kuin mitään muuta toivoin saavani yhden niistä hopeisista kulkusista, jotka kilisivät hiljaa porojen valjaissa. Kun esitin pyyntöni, joulupukki hymyili. Hän halasi minua ja pyysi tonttua irrottamaan yhden kulkusen porojen valjaista. 
Tonttu ojensi kulkusen joulupukille. Joulupukki nousi seisomaan pitäen kulkusta korkealla ilmassa ja julisti: " Tämä on joulun ensimmäinen lahja!"



Jälleen opettelimme uusi sanoja ja pohdimme sanojen poro, reki ja valjaat merkityksiä.

Tänään työstimme tarinaa eteenpäin musiikin avulla. Aloitimme kuuntelutehtävällä. Jokainen oppilas sai pienen kulkusen ja yksi oppilaista isomman erilaisen kulkusen, jossa oli hieman erilainen ääni. Yhden oppilaan silmät sidottiin ja hänen tehtävänään oli sokkona kuuloaistin avulla löytää sen oppilaan luokse, jolla erilainen kulkunen oli. 
Koska kaikki halusivat etsiä erilaista kulkusta otimme ensimmäisten kierrosten jälkeen 2-3 oppilasta etsimään  kulkusta samaan aikaan.



Jatkoimme laulamalla kulkuset-laulua sekä suomeksi että englanniksi ja opettelimme soittamaan sen myös boomwhackereilla kertosäettä.


Ei kommentteja: