perjantai 30. elokuuta 2013

I niin kuin itikka

Oli kerran itikka,
jolla oli rättisitikka.
Ja sen sitikan takapenkillä,
oli itikka iltalenkillä.

Itikka-leikki leikitään siten, että opettaja sanoo rivin kerrallaan ja oppilaat toistavat. Ensimmäiseksi näytetään minkä kokoinen itikka on kyseessä, etusormen ja peukun väliin jäävä itikka. Rättisitkan kohdalla pyöritetään autonrattia. Takapenkille osoitetaan peukulla olan yli ja iltalenkki esitetään yhteenpuristettujen etusormen ja peukun käsivartta pitkin nousevilla hypyillä.
Itikan koosta riippuen äänenvoimakkuus ja eleiden suuruus tietenkin vaihtelee :)

Leikille i-viikolla itikkaleikkiä joka päivä, aina 3-4 erikokoisella itikalla. Ja oppilaat kyllä tykkäsivät, sitä paitsi kun oli ensin huudattanut oppilaat ja sitten kuiskannut pienen pienen itikan, niin oppilaat jäivät kivasti hiljaa odottomaan uusi ohjeita...


I-viikon päätteeksi oli aika tehdä kuvistyö i:stä. Ensin väritimme erilliselle paperille liiduilla rättisitikan. Ohjeena oli värittää vahvasti mahdollisimman kirkkaan värinen rättäri. I-kirjain leikattiin palkoisesta paperista ja lopuksi oppilas piirsi hopea/kultatussilla itikalle siivet. Itikan lentorata piirrettiin myös tussilla. Ohjeistin tekemään pikku-i:tä lentoradalle, mutta se oli hieman haastavaa monelle oppilaalle.
Työt viimeisteltiin liimaamalla paperille itikka-loru, jotta rättisitikan merkitys muistuu mieleen joskus myöhemmin töitä tarkastellessa.


Oikein kivoja itikoita ja sitikoita saimme aikaan.
3 kommenttia:

Mare kirjoitti...

No niin. Arvaa nyt sitten mikä päässäni pyörii nyt tauotta :D

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana blogi sulla! Tällaista opettajan innostusta omasta työstään ja erityisesti ideoiden jakamista myös toisille opettajille on ilo seurata :) Mukavaa syksyn jatkoa sinulle! T. toinen ope

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana idea jälleen!