maanantai 24. helmikuuta 2014

Eläinten talvi 4/6

Näetkö jälkiä lumisella tiellä?
Jänikset valkeat hyppelevät siellä.Eläinten talvi-jaksomme lähenee loppuaan. Tänään työskentelimme taas yhdessä eskareiden kanssa ja aiheena oli jänis. Kaksoistunti alkoi jälleen tuttuun tapaan runolla ja teema-laululla.

Jänis valkoturkkinen 
talvinen on puku sen. 
Loikkii lunta tassuissa 
maisemissa hassuissa. 
Korvat heiluu korkealla 
lunta näkyy kaikkialla. 
Jänis loikkien jatkaa 
pupun talvista matkaa. 

Askartelupajassa työskenneltiin jälleen ympyröiden kanssa. Kolmesta erikokoisesta ympyrästä muodostui jänöjussi. Jäniksen korvat leikattiin askarteluhuovasta ja töpöhäntään liimattiin vaaleaa huovutusvillaa.


Askartelun lisäksi talvimaisemaan piirrettiin jäniksen jälkiä lumelle. Pitipä monen kokeilla jäniksen loikkia itsekin… open ketteryys ei riittänyt, mutta eskarit ja ekaluokkalaiset loikkivat notkeasti jäniksen jälkiä.Nukketeatteripajassa harjoiteltiin perinteinen eläinsatu "Jänis ja pakkanen", löytyy esim. Jäljillä1-opeoppaasta.Tietopajassa luimme Ylli-kirjan tekstin jäniksen talvesta ja kesästä ja kokosimme niistä löytämämme tiedot PowerPoint-esitykseen.


Kertaustunnilla oppilaat kirjoittivat lausesaneluna lyhyen tekstin jäniksestä, täydensivät kertausmonisteen ja sekä viimeistelivät vihkotyön.Ei kommentteja: