perjantai 1. marraskuuta 2013

L niin kuin leijona


L niin kuin leijona-viikko alkoi mitenkäs muutenkaan kuin "Leijonan metsästys"-leikillä. Viikon aikana leijonan metsästyksestä tuli erilaisia versioita, liikunnallisemmissa kiivettiin vuoren yli ja pompittiin kiviä pitkin joen yli ja enemmän rytmiikkaa vaativissa jutuissa taputeltiin erilaisilla sarjoilla…

Luokassa luimme yhdessä kirjat "Kirjaston leijona" ja "Nunuun löytöretki", jotka olivat lapsille mieleisiä. Lisäksi luokassa oli tarjolla muitakin leijona-aiheisia kirjoja luettavaksi. 

Leijona-aiheista luettavaa:
  • Michelle Knudsen & Kevin Hawkes: Kirjaston leijona.
  • Petra Heikkilä: Pikku Nunuun löytöretki.
  • Louise Fatio: Onnellinen leijona.
  • Louise Fatio: Onnellinen leijona karjuu.
  • Catherine & Laurence Anholt: Oppivainen pikku pentu.

Viikon aikana teimme kuullun ymmärtämisen tehtävän Leo-leijonasta. Ja tehtävän jälkeen oppilaat itse satuilivat jatkoa Leo-leijonan kertomukseen. Sadutin jokaisen oppilaan erikseen ja tarina kirjoitettiin ylös. Sen päivän lukuläksynä olikin oman leijona-tarinan lukeminen vanhemmille kotona.
Sadutuksen ja LPP-menetelmän yhdistäminen aina välillä motivoi oppilaita kummasti ja he lukevat mielellään omia tekstejään.


Perjantaina teimme joka viikkoisen kirjainaskartelun, tällä viikolla tietenkin L niin kuin leijonan.


Leijona syntyi askarteluhuovasta, jotka oli valmiiksi rei´itetty.
Villalangan pätkät pujotettiin virkkuukoukun avulla rei´istä ja tehtiin hevosenhäntäsolmu (?). 


Leijonalle piirrettiin väriliiduilla tassut ja nenä tussilla. Silmiä minulla oli valmiina, joten ne liimattiin vain paikalleen. Leijonan alle tehtiin nurmikkoa piirtämällä oikein monta pientä L-kirjainta.

1 kommentti:

Mare kirjoitti...

"Kat hattumpaa, ei hattumpaa, titä jellonakt minäkin entin luulin." Oiva Paloheimo - Auttamaton Pekka