perjantai 8. marraskuuta 2013

K niin kuin kuningas ja K niin kuin kuningatar

K-viikko alkoi kuninkaallisesti. Opettaja kulki äidinkielen tunneilla kruunu päässään ja luimme Mauri Kunnaksen kirjaa Kuningas Artturin ritareista. Ensi viikolla R-kirjainta käsitellessä jatkamme varmaankin Kuningas Artturin Ritarien kanssa, Mauri Kunnaksen kirjat tuntuvat olevan kaikkein mieleisimpiä lapsille.


K-viikolla luokassa oli tarjolla taas useita erilaisia kuninkaisiin ja kuningattariin liittyviä kirjoja, joita lapset saivat selailla. Taitavat lukijat lukivat myös näitä kirjoja lukuläksynä.

Viikon aikana harjoittelimme Hauska matka-aapisesta löytämäni "Kadonnut kruunu"-näytelmän. Se oli mieleinen, erilainen, lukuharjoitus lapsille. Näytelmä sai ensi-iltansa perjantai aamuna ennen aakkosaskartelun aloittamista. Näytelmässä kuninkaan kruunu on kadonnut ja kaikki etsivät kruunua. Kuninkaalla on pipo päässään kun kruunu on kadoksissa. Kuninkaalle tulee kuuma piponsa kanssa ja prinsessa menee hakemaan hänelle mehua. Jääkaapista prinsessa löytää mehun lisäksi kruunun. Miksi se sinne on joutunut onkin toinen tarina ja jos aikaa olisi riittänyt olisin saduttanut ryhmän aiheesta.


Aakkosaskartelu

Oppilaat leikkasivat vaaleasta kartongista itselleen k-kirjaimen. K-kuningas sai kangastilkuista leikatut vaatteet, kruunu tehtiin kultapaperista ja tussilla viimeisteltiin kuninkaalle kasvot. 

Tytöt eivät halunneet kuninkaita askarrella, vaan heidän K-kirjaimista tuli kuningattaria kauniine korkokenkineen. Jotta K:n muoto näkyisi, sovimme että kuningattarilla on minihameet päällä :)


3 kommenttia:

Mare kirjoitti...

Oooo... syvä kumarrus koko hoville!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa, ihana blogi sulla! :) Sellainen on tullut mieleen, että etenettekö yksi kirjain viikossa koko syksyn? Vai muuttuuko jossain vaiheessa 2 kirjainta /vko tahtiin?

Anniina-ope kirjoitti...

Kirjan per viikko edetään. Ei turhaan hoppuilla, niin kaikki pysyvät mukana.
Lukevat ja kirjoittavat voivat lueskella hyvin kaikkia kirjaimia ja kirjoittelevat sitten tietokoneella, niin ei haittaa vaikkei kirjoitusasu olekaan vielä kunnolla hallussa...