perjantai 24. huhtikuuta 2015

Kirjastovierailu

 Tänään vierailimme kirjastossa. Kirjasto on räätälöinyt kaupungin ekaluokkalaisille vierailukokonaisuuden, joka on nimetty kirjastoseikkailuksi. Kirjastoseikkailu-nimikkeellä odotin ehkä jotain toiminnallisempaa lähestymistapaa kirjastoon, mutta perusasiat tuli tälläkin vierailulla oppilaille tutuiksi ja se tärkein, eli kirjastokortti oli koululle lähtiessä jokaisen taskussa!


Kirjastonhoitajan johdolla keskustelimme mm. siitä mitä kaikkea kirjastosta voi lainata. Aika monelle oppilaalle kirjasto oli jo entuudestaan hyvin tuttu paikka ja aihe kirvoitti keskustelua. Keskustelimme myös kirjaston kirjojen allergioista. Ihan niin kuin ihmiset ovat allergisia eri asioille, niin ovat myös kirjat. Kirjaston hoitaja esitteli meille esimerkiksi hyvin suurista koira-allergia oireista kärsivän dvd-levyn (koira oli tainnut levyn kansia maistella hyvällä ruokahalulla), opimme myös kirjojen olevan allergisia vedelle, vaikka monen ekaluokkalaisten kanssa aaltoilevat kirjan sivut olivat kauniita :)
Juttutuokion lopuksi lähti salaisuuspussi kiertämään oppilaiden parissa, kun kaikki olivat saaneet tunnustella mitä pussissa on, oli aika kertoa mitä pussissa on. Kirjastokorttihan sieltä löytyi ja pian kaikki saivat omansa!


Kun kaikki olivat kuitanneet omat kirjastokorttinsa oli aika etsiä sopivia kirjoja. Eilen opitun mukaisesti oppilaat etsivät sopivia kirjoja seuraavien ohjeiden avulla:
- katsele, kääntele ja kurki kirjan sisälle
- miksi haluat lukea tämän kirjan?
- kiinnostaako kirja sinua?
- ymmärrätkö mitä kirjassa kerrotaan?


Vierailun päätteeksi jokainen lainasi omat kirjansa ja pakkasi ne huolellisesti reppuun, etteivät kirjat vain saa allergiareaktioita vaikkapa vesisateesta tai vastaantulevista koirista :)Vielä ennen koululle lähtöä pääsimme kurkistamaan kirjaston takahuoneeseen. Opettaja palautti ulkopuolella olevaan automaattiin kirjan ja oppilaat seurasivat mitä kirjalle tapahtui sen tullessa palautushuoneen puolelle.


Kirjastovierailu oli oppilaille mieluinen. Koululla jokainen olisi halunnut heti lukea lainaamiaan kirjoja, vaikka vasta ensi viikolla on lainattuja kirjoja tarkoitus hyödyntää oppitunneilla. Saivat oppilaat kuitenkin ruokailun jälkeen lukea ennen ulos menoa vähän aikaa. Ja koulupäivän päättyessä jäi luokkaan kaksi oppilasta kirjoja lukemaan, kun eivät meinanneet raaskia jättää kirjoja viikonlopuksi odottamaan maanantaita! :)

Ensi viikolla jatkamme vielä lastenkirjallisuuden parissa lueskellen
lainaamiamme kirjoja ja tekemällä yhteistyötä koulukummien kanssa
kirjojen parissa! Muista käydä kurkkaamassa mitä touhuamme!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ihanaakin ihanammasta blogista! Olisin kysynyt niinkin vanhasta tekstiä kysymyksen: http://openideat.blogspot.fi/2014_06_01_archive.html että millä olet lakannut nuo minihajoistuskoneiden päällysteet kestävimmäksi? Täällä yksi onneton miettii eri lakkausvaihtoehtoja kynsilakasta lähtien ;)

Anniina-ope kirjoitti...

Hei,
liimasin minihajotuskoneisiin skräppäyspaperit päälle erikeeperillä ja lakkasin puulakalla. Hyvin ovat kestäneet, vaikka epäilin ekaluokkalaisten rapsuttavan saumoista kuoret irti. Mutta pari lakkakerrosta on pitänyt saumat hyvinä.