tiistai 30. syyskuuta 2014

200 000. vierailija

Näitä voisi varmaan kutsua blogi-synttäreiksi. Tänään vieraili blogissani 200 000. lukija! Työpäivän aikana oli 200 000n raja mennyt rikki ja itseasiassa tällä hetkellä mennään jo yli 200 100... Täytyy sanoa, että olen otettu siitä määrästä mitä blogissani käy lukijoita päivittäin. Ensimmäinen satatuhatta täyttyi puoli vuotta sitten ja nyt ollaan jo yli 200 000 kävijän, hui!
Mutta kiitos teille lukijat mielenkiinnosta, myöskin se että blogia luetaan kannustaa minua kirjoittamaan ja julkaisemaan juttuja :)

Näin "synttäreiden" kunniaksi ajattelin julkaista vastaukset koottuihin kysymyksiin, mitä blogipostausten kommenteissa on kuluvan vuoden aikana ollut.

Mistä blogisi kansikuva on peräisin?
Kun sain ihan ensimmäisen ekaluokkani, joka oli muuten samalla ensimmäinen koko vuoden pestini luokanopettajana, sain äidiltäni "kortin" kesäloman läksiäisiksi. Kansikuva on siis miniatyyriluokasta, jonka äitini rakensi taulun kehyksiin. Kesäloman aikana silloin lueskelin hyvinkin ahkerasti Pikkumetsän opeopasta, koska uutta ekaluokan opettajaa tietenkin huolestutti kaikkein eniten oppivatko lapset lukemaan... Jossain välissä oli äitini ehtinyt skannaamaan kirjan kannetkin miniluokan pöydälle. Äidin harrastuksena ovat nukkekodit ja hän on Eevert Taavitsaisen talon takana.


Onko sinulla muuta elämää kuin työ?
Rakastan työtäni, en voisi kuvitella parempaa työpaikkaa kuin alkuopetus. Se ei kuitenkaan ole koko elämäni. Olen aina harrastanut paljon liikuntaa: koirien kanssa lenkkeilen ja juoksen päivittäin, talvisin hiihdän ja nyt olen myös herätellyt henkiin salibandy-harrastuksen. Reikäpalloa lätkin pari kertaa viikossa RSB:n aikuiskerhon vuorolla. Koirien kanssa harrastan tokoa, rally-tokoa ja jäljestystä, lisäksi toimin Rovaniemen käyttökoirien hallituksessa sekä koulutusohjaajana. Talvella viikonloppuisin minut näkee usein kelkkavermeet päällä ja harrastelen safarioppaan töitä pitäen samalla kielitaitoa yllä. Eli kyllä näitä vapaa-ajan harrastuksiakin löytyy :DMiten paljon käytät aikaa suunnitteluun ja valmisteluun?
En koe käyttäväni tolkuttomasti aikaa tuntien suunnitteluun. Yleensä lauantai tai sunnuntai aamuna istun alas 2-3 tunniksi ja rakennan silloin rauhassa tulevan viikon rungon. Suunnittelen pääpiirteittäin kunkin tunnin ohjelman ja kirjaan suunnitelman ylös. Toki joka ilta katson läpi, mitä olen seuraavalle päivälle suunnitellut, mutta päätyö suunnittelusta on tehty viikonloppuna.
Minulla on vain kaksi "karvaista lasta", mäyräkoira Werneri ja lapinporokoira Iitu, joiden kanssa lenkkeilen päivittäin useamman tunnin. Lenkeillä usein ajatus lentää, suunnitelmat täydentyvät. Liikkuessa syntyvät ja kypsyvät monesti ne parhaimmat ideat. 
Näpertely ja askartelu on minulle mieluisaa puuhaa ja myöskin eräänlainen harrastus. En kuitenkaan halua kotiini koriste-esineitä, joten opetusmateriaalien näpertely menee myöskin harrastuksen ja terapian piikkiin. Ja täytyyhän se tietenkin myöntää, että ajoittain illat vierähtävät Pinterestissä tai jenkkiopettajien blogeja lueskellen, varsinkin silloin kun työn alla on jokin uusi teema :)
Sen opettajan työssä koen isoksi jutuksi, että saan tehdä suunnittelu- ja valmistelutyön juuri silloin, kun minulle parhaiten sopii. Minulle se paras aika on usein illalla tai viikonloppuina, silloin kun joku perheellinen taas ei missään tapauksessa tekisi töitä. Minun kohdallani luovuus kärsisi, jos joutuisin istumaan koululla 8-16 suunnittelemassa tunnit koulupäivän jälkeen..


Mistä saat ideat?
Harvoin kopioin mitään ideaa ihan suoraan, vaan muokkaan sitä aina omien tarpeiden mukaan. Facebookin al-ku-o-pet-ta-jat- ja alakoulun aarreaitta-ryhmiä seuraan aktiviisesti ja sieltä löytyy usein kivoja ideoita omiin tarpeisiin. Pinterestin kautta on myös avautunut tie jenkkiopettajien blogeihin. Suht säännöllisesti luen TheFirstGradeParade - blogia, joka on jo sen verran vanha blogi, että sen kätköistä löytyy jo jos jonkinlaista. Jenkkiopettajilla on niin monilla blogeja ja he myös linkittävät toisiaan blogeihinsa, joten monesti yhtä blogia luettuaan hyppää linkin kautta seuraavaan jne. Peruskoulun puolella työskennellessäni jenkki-blogeista löytyi paljon hyödyllistä, tällä hetkellä steinerkoululla työskennellessäni kiinnostuksen kohteena ovat lähinnä steinerpedagogiikkaan suuntautuneiden homeschoolmumien blogit.1 kommentti:

Mare kirjoitti...

Lämpimat onnittelut blogisynnttäreistä ja huomasta lukijamäärästä!

:)