perjantai 29. toukokuuta 2020

Pussijäätelöä kevätjuhlissa

Tänään oli kevätjuhlapäivä. Koronan vuoksi oli kaupungin yhteinen kevätjuhla streamattu oppilaiden katsottavaksi. Meille oli ruoka tilattu ulos tällekin päivälle, joten suuntasimme aamulla läheiseen puistoon viettämään kevätjuhlapäivää.

Päivän varsinaisena ohjelmana satusiestan lisäksi oli streamatun kevätjuhlan katsominen ja herkuttelu. Tosin herkut piti itse tehdä!

Teimme itse jäätelöä. Se on helppoa ja onnistui erinomaisesti ekaluokkalaisilta ulkona. 

Ainekset:
- täysmaitoa
- kuohukermaa
- sokeria
- vaniljasokeria
- suolaa
- jäähilettä
- halutessa elintarvikevärejä jäätelön värjäämiseen ja nomparelleja koristeluun

Jokainen oppilas sai mini-minigrip-pussin, johon lorautettiin maito ja ihan vähän kermaa. Teelusikallinen sokeria ja vähän vaniljasokeria sekä mahdolliset värit. 
Minigrip-pussi suljetaan huolellisesti ja laitettiin toiseen pakastepussiin, johon nakattiin kourallinen jäähilettä päälle ja ripoteltiin reilusti suolaa.
Sitten vain hölskyttelemään ja puristelemaan pussia, kunnes jäät ovat sulaneet vedeksi.


Lopuksi jäätelöpussi huuhdeltiin kevyesti vedellä, ettei pussin ulkopuolella oleva suola joudu suuhun. Ja sitten vain pussi auki ja popsimaan. Oppilaiden mielestä tämä oli maailman parasta jäätelöä ikinä ja vielä itse tehtyä!

Jäähileet meille tarjosi K-supermarket Kulinaarin kauppias, eli kyseessä on sama jäähile, jota käytetään kaupan kala-altaassa. Syötäväksi kala-altaan jäähileet eivät sovi, mutta jäätelön jäädytykseen ulkopuolelta se sopii erinomaisesti.

Suosittelen kokeilemaan jäätelön tekemistä, jos kaipaat jotain kivaa touhua koulun päätökseen! Onnistuu tosiaan hyvin myös ekaluokkalaisilta, tämä oli toinen kerta, kun jäätelöprojektin toteutin.


Trangia popparit ovat jääneet myös oppilailleni mieleen tästä vuodesta ja niitä toivottiin tälle viimeiselle koulupäivälle. Kuuntelimme suvivirttä popparien poksuessa..


Rentouttavaa ja aurinkoista kesälomaa jokaiselle!


1 kommentti:

Hanna kirjoitti...

Onnistuu hyvin myös lumiaikana 👍🏻😉