keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Vappu


Vappuaaton aamu Kemijärvellä ei ihan vastannut sitä, mitä minä ajattelen hyvästä vappusäästä… Hanget hohtivat auringossa kuin talvella. Eipä se vappu täällä pohjoisessa niin erikoinen juttu ainakaan minun mielestäni ole, eri asia Etelä-Suomessa kun on todella kevät vappuna…

Näkymä luokkani ikkunasta 30.4.2014.


Viime viikot ovat olleet täynnä jos jonkinlaisia poikkeuksia, joten emme järjestäneet sen kummempia vappubileitä ekaluokkalaisten kanssa. Yhdessä rinnakkaisluokan kanssa pidimme kuitenkin kaksoistunnin verran vappuaskarteluita, joissa jälleen hyödynsimme oppilaiden valinnaisuutta. 

Kollegani oli suunnitellut muutamia vappunaamarimalleja oppilaiden askarreltavaksi ja minä ohjasin erilaisten ilmapallojen askartelua luokkamme ovikoristeeksi. Oppilaat valitsivat itse kumman opettajan luokkaan tulevat askartelemaan ja aika mukavasti oppilaat jakaantuivat jälleen kerran tasaisesti molempiin luokkiin.

Ilmapallo-malleja oli kolme erilaista.
1) Kuulamaalaus
Oppilaat leikkasivat kartongista ilmapallon. Pallo kiinnitettiin kehyesti sinitarralla laakean astian pohjalle. Astian kulmiin laitettiin oppilaan valitsemia pullovärejä ja kaksi marmorikuulaa. Astiaa kallistelemalla oppilaat kuvioivat marmorikuulilla ilmapallonsa.


Lopuksi oppilaat punoivat puuvillalangasta ilmapalloihinsa narut.


2. Silkkipaperipallo
Oppilaat ryttäsivät silkkipaperin palasia ja liimasivat ne kartongista leikkaamaansa ilmapalloon. Lopuksi punottiin naru ilmapalloon.


3. Kuultokuvailmapallo
Oppilaat irrottivat neulan avulla ilmapallon keskustasta palaset irti. Koloihin liimattiin silkkipaperia. Lopuksi punottiin nyöri puuvillalangasta.Kaksoistunnin päätteeksi oppilaat puhalsivat jokainen itselleen mainosilmapallon ja kiinnittivät sen langalla nilkkaansa. Liikuntasalissa leikimme perinteistä ilmpallo-hippaa. Pelissä saa olla mukana niin kauan kuin oma pallo nilkassa on ehjä. Tarkoituksena on poksauttaa kaverien pallot. Viimeisenä ehjän pallon kanssa oleva pelaaja on voittaja.

Iloista vappua!


1 kommentti:

Mare kirjoitti...

Hauskoja palloja niistä tuli. Kuulahommeli vaikutti tosi hauskalta.