torstai 17. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen (2x45min)


Käsittelimme oppilaiden kanssa pääsiäisen tapahtumia kahden oppitunnin ajan. Ensimmäinen oppitunti johdatti aiheeseen ja toisella tunnilla työstimme aihetta askartelujen avulla.

1. oppintunti

- Aloitus/kertaus/Palmusunnuntai: 
Tiellä ken vaeltaa-virsi oli oppilaille jo edelliseltä uskontotunnilta tuttu, joten sen avulla palauttelimme mieleen palmusunnuntain tapahtumat.

- Kiirastorstai:
Katsoimme legotestamentin videon kiirastorstain tapahtumista. Videon jälkeen keskustelimme videolla nähdystä ja kertasimme kiirastorstain tapahtumat keskustellen.

- Pitkäperjantai:
Pitkäperjantain tapahtumia lähestyimme jälleen laulun avulla. Virsi Vieraalla maalla kaukana sai uuden sävelen (kiitos Elina Karelia!). FrontSideOllien säveleen laulettu Vieraalla maalla kaukana upposi ekaluokkalaisiin loistavasti. Ja kitaralla rämpyttelimmekin virttä useampaan kertaan, meidän versiomme oli kyllä hieman nopeampi :) Laulun jälkeen keskustelimme pitkäperjantain tapahtumista.

- Pääsiäinen:
Virsi Lensi maahan enkeli (perinteisellä sävelellä) johdatti meidät pääsiäiseen ja keskusteluun pääsiäisen tapahtumista ja kristinuskon synnystä.2. oppitunti

Aiheen käsittely jatkui seuraavalla uskonnon tunnilla askartelujen avulla. Töiden ideointi sai alkunsa jälleen kerran facebookin al-ku-o-pet-ta-jis-ta ja täydentelin ideointia pinterestin avulla.
Oppilaat jakautuivat neljään ryhmään. Ryhmät työstivät eri aiheita: palmusunnuntai, kiirastorstai, pitkäperjantai ja pääsäinen. 

Palmusunnuntai-töihin piirrettiin vahaliidulla palmunoksia ja maalattiin sen jälkeen paperi vihreäksi vesiväreillä. Maalauksen kuivumista odotellessa oppilaat värittivät värityskuva-aasin ja leikkasivat sen irti. Lopuksi aasi liimattiin työhön.

Kiirastorstai-töissä maalattiin vesiväreillä paperi violetiksi. Viinipikari leikattiin hopea/kultapaperista ja leipä tehtiin ruskeasta huovasta.

Pitkäperjantai-työn pohjalle liimattin eri värisiä silkkipaperin palasia. Sen jälkeen oppilaat leikkasivat mustasta paperista kummun ja ristit, jotka liimattiin koko komeuden päälle.

Pääsiäinen-työssä oppilaat askartelivat harmaasta kartongista haudan ja kiven. Haudan "luola" tehtiin mustasta paperista. Kivi kiinnitettiin haaraniitillä, jotta sen voi työntää syrjään haudan suulta. Enkeli syntyi valkoisesta kreppipaperista, halkaistusta helmestä ja hiukset langasta.

Lopuksi työt koottiin kokonaisuuksiksi koulun seinälle. Äidinkielen tunnilla oppilaat kirjoittivat saneluna pääsiäisen tapahtumista tietokoneella ja töiden alareunaan lisättiin tekstit.1 kommentti:

Mare kirjoitti...

Perusteellista pääsiäistä :)