sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Hukka-Uunon koti

Etelän lomailu jatkui: pikkusisko häärää sisäministeriössä ja äiti lähti leirille, joten jäin viettämään päiväni yksin koirien kanssa. Niistäkään ei tosin ollut +30 helteellä paljon seuraa, joten päätin sitten aloittaa uutta projektia, joka eteni melkoista vauhtia. Kolmessa päivässä sain talon tässä esiteltävään malliin, eli askartelin kolme päivää aika intensiivisesti :)


Muuntajan valmistuttua päätin rakentaa Hukka-Uunon talon, vanhan kaupan. Talossa toimii myös Pikkumetsän eläinten kirjasto, joten kirjoja ja hyllyjä pitää taloon tehdä..


Seinät muotoutuivat helposti, tällä kertaa käytin myös viivotinta ;-)

Päätin tehdä taloon myös kivijalan, joten ei kun leikkaamaan munakennoja. Maalasin kivet akryyliväreillä hopeanharmaiksi.


Hukka-Uunon talon laudoitus syntyi Bilteman sytykkeistä.


Ovenkin taloon tein, tosin se ei tule olemaan käytössä.


Pyöreän päätyikkunan tiilet tulivat myöskin munakennosta, jotka tällä kertaa maalattiin valkoiseksi.Tähän asti talon rakentaminen sujui helposti, mutta masardikaton toteuttaminen oli pulmallisempaa kuin etukäteen ajattelin. Muuntajan katto oli suorakulmassa ja kiinnitin katon puoliskot toisiinsa kulmaraudoilla. Bauhausin kulmarautoja ei kuitenkaan niin vain väännelty sopivaan kulmaan. Onneksi avuksi löytyi jotakin kalustenauhaa (metallista nauhaa, jossa on reikiä ja jota voi väännellä).


Ja niin saatiin vietettyä Hukka-Uunon talon harjakaiset.
Katto sai päälleen lakan ja listat reunoihin siistimään ulkoasua.


Pihaa lukuun ottamatta talo on ulkopuolelta aikalailla valmis. Ja olen oikein tyytyväinen aikaan saannokseeni, tämä rakennelma kun siis syntyi ihan ilman pro-nukkekotirakentaja-äidin apua.


Sisältä talo vielä vaatiin laittoa. Seinät on maalattu vaaleanvihreiksi ja katto valkoiseksi. Lattioilla on uutuuttaan hohtavat lankut. Seinällä on kiinteänä kirjahylly, jonka liitoksista innostuneena rakensin samoista Bilteman sytöistä kuin laudoituksen. Hukka-Uunon talon vintille tuli pieni tasanne, jonne ajattelin asuttaa liito-orava Niilon, vaikka en kyllä muista missä Niilo oikeasti asustaa. Aapisen kuvassa Niilon huoneessa kuitenkin on samanlainen ikkuna kuin Uunon talossa ja keltaiset tapetit, sellaiset kuin Niilon tasanteella nytkin. Haaveilen jonkinlaisesta kaiteesta ja tikapuista tasanteelle...4 kommenttia:

Mare kirjoitti...

Hieno tuli tästäkin!

mainamummu kirjoitti...

Vau! Oletpa aika mestari!!
terv. (Maren blogin kautta) vieraileva eskariope

P.S. Löytyisipä mun kouluunlähtevilleni yhtä innostava oppimisympäristö :)

Anonyymi kirjoitti...

Wau, yhä vaan paranee!
-Minna

Anonyymi kirjoitti...

Uusi lukija ilmoittautuu! Olet tehnyt minuun suuren vaikutuksen blogillasi. Mahtavia tuotoksia, hienoja ideoita ja ihailtavaa panostusta! Tuollainen opettaja minäkin haluaisin olla. Vinkkejä tulen täältä varmasti hakemaan jatkossakin. Suuret kiitokset, että jaat niitä meille.