perjantai 6. syyskuuta 2013

U ja eläimellinen uimakoulu

U-viikolla lauleskelimme päivittäin Fröbelin Palikoiden Eläimellinen uimakoulu-laulua. Koirien, kissojen ja sammakkojen uintityylit tuli samalla opittua. Oppilaiden huviksi keksimme päivittäin viimeiseen säkeistöön rumpalien uimisen sijaan omat sanat....

"Ope se mulle opetti, miten opettajan ui...
... toinen käsi nenälle ja toinen laiturin reunalle..."

Lauloimme myös eskareiden uimisesta ja rehtoreiden :)
Koululaiset kuulema osaavat uida "oikein"..


Perjantaina oli jälleen aika kuviksen tunnilla taiteilla työ U:sta.

Ensin piirsimme u niin kuin uimarannan U:n muotoiseksi paperille liiduilla. Samalla opetin oppilaita värittämään hiekan elävän näköiseksi sekoittamalla muita värejä ruskean sekaan.

Seuraavaksi kasteltiin paperit ja laveerattiin märällä märälle tekniikalla koko paperi siniseksi.
Sen jälkeen aurinko paistoi uimarannalle ja ranta maalattiin auringon värisellä eli keltaisella. Samalla tuli hoksatuksi, että keltainen ja sininen sekoitettua tuottaa vihreätä. Mutta olipa joukossa muutama, joka meinasi hermostua kun ei saanut maalattua keltaista kun koko ajan muuttui työ vihreäksi :)

Viimeiseksi oppilaat saivat valita eläimellisestä uimakoulusta tutuista eläimistä yhden (kissa, koira, sammakko) ja värittivät eläimen liiduilla ja leikkasivat irti. Eläin laitettiin uimaan uimarannalle.

Samaan työhön ja yhteen tuntiin saatiin siis mahdutettua liiduilla piirtämistä ja värittämistä, maalaamista ja leikkaamista. Monipuolinen työ ja mielestäni ihan kiva.
Ei kommentteja: