torstai 12. syyskuuta 2013

Eskareiden ja ykkösten puolukkaretki

Koko koulu lähti tänään puolukkaretkelle klo 9-13. Isommat oppilaat lähtivät pyörillä kauemmas metsään ja me jäimme eskareiden ja ykkösten kanssa koulun lähimaastoon viettämään ulkoilupäivää. Kävelymatkoihin meillä kului n. 15-20min/suunta.


Aamulla marjastimme tunnin. Tunti oli oikein sopiva marjastusaika, kukaan ei ehtinyt tylsistyä totaalisesti ja saalistakin tuli.Yhteensä saimme 41 oppilaan avustuksella 20 litraa puolukkaa koulun keittolaan vietäväksi. Luvassa on siis varmaankin vispipuuroa :P


Marjastuksen jälkeen oli vuorossa lounas. Makaronilaatikko tuotiin meille maastoon ja ruokailu tapahtui ulkosalla. Ruokakin maistui paljon maukkaammalta kuin sisällä ruokalassa.
Ruokailun ja vapaan leikin jälkeen oli aika työskennellä kolmessa eri pisteessä tunnin verran (15-20min/piste).

Metsämatikka

Itse ohjasin metsämatikkaa. Harjoittelimme hahmottamista ja työmuistia rakentamalla samanlaisia asetelmia kuin minun tekemä mallini. Mallia sai käydä katsomassa niin monesti kuin tahtoi.


Ryhmittelyä harjoittelimme hakemalla jotain pehmeää/kovaa/kulmikasta jne. Ryhmittelimme esineitä monin eri tavoin ja samalla tuli käytyä läpi myös elolliset ja elottomat, jotka olisi oppikirjan mukaan ollut aiheena tällä viikolla.


Lopuksi oppilaat harjoittelivat suhdekäsitteitä, kuljettamalla silmät kiinni pitävän parinsa valitsemaansa paikkaan ja kertomalla mitä on oppilaan edessä/takana/yläpuolella/alapuolella. Lisää ideoita metsämatikkaan löytyy blogistani täältä.

Ympäristötaide

Kollegani toisen ekaluokanope ohjasi ympäristötaidetta ja mahtavia luomuksia olivat naperot saaneet aikaan.

Ihminen.


Talo

Kello

Nuotio

Omenapuu ja omenat.

Luonnontutkimus

Eskariopemme ohjasi luonnontutkimusrastia, jossa idea maahan, puihin ja pensaisiin kiinnitetyistä kehyksistä oli mielestäni huikea. Luonnontutkimus pisteellä oppilaat valitsivat kehyksistä yhden ja tutkivat kehyksen sisällä olevia asioita. Apuna tutkimuksessa oli luuppi ja raporttilomake.
Tarkkaa tutkimusta :)

Päivä oli mielestäni oikein onnistunut. Aikataulutus toimi ja neljä tuntia hujahti huomaamatta. Koko ajan riitti touhua ja lapset olivat hyväntuulisia. Onneksi sääkin suosi retkeämme.

1 kommentti:

Mare kirjoitti...

Hauskalta päivältä vaikuttaa.