keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Nukketeatteri-projekti

Toteutimme alakoulu-yläkoulu-yhteistyönä toukokuussa pöytäteatteriesitykset. 2. luokalaiset toteuttivat projektin yhdessä 7. luokkalaisten kummiensa kanssa.

Oppilaat jaettiin 5-6 oppilaan ryhmiin (2-3 pientä ja 2-3 isoa). Aluksi työskenneltiin äidinkielen tunneilla lukuharjoitusten ja suunnittelun parissa. Kuvaamataidon tunneilla oppilaat toteuttivat pahviset kulissit jokaiseen näytelmään. Mikäli projektiin olisi varattu enemmän aikaa, olisi mukaan voinut ottaa myös musiikin opettajan ja suunnitella esitykseen soittimien avulla ääniefektejä ja musiikkia.

Nukketeatteri-projekti huipentui nukketeatteri-matineaan, jossa yleisönä toimivat rinnakkainen 2. luokka ja 1. luokka. Kokonaisuudessaan mielestä erinomainen projekti. Oppilaat pitivät näytelmien valmistelusta ja oli mukava seurata onnistuneita esityksiä.


Ensimmäiseksi näimme esityksen kolmesta kilistä.Todellinen prinsessa oli myöskin esityslistalla.


Kertomus Rukkasesta ei ollut oppilaille ennestään tuttu.Kultakutri ja kolme karhua oli kaikille tuttu satu. Vanhassa sadussa oli mukana ikälisä, kun Kultakutrikin oli saanut ikää ja oli huivipäinen mummo.


Kaiken kaikkiaan projektin valmisteluun käytettiin aikaa 6 tuntia ja esityksiin käytimme yhden oppitunnin.2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania nuo nukketeatterin nuket! Muistan samanlaisia omasta lapsuudestani, mistähän niitä saisi?

Anniina-ope kirjoitti...

Nukketeatteri Sampo myy näitä.
Minullakin oli sama paketti lapsena, sen takia nämäkin ehkä tuli hankittua :)