maanantai 20. toukokuuta 2013

Hätänumeroon soittaminen

Yltin oppiaineksessa hätänumeroon soittamista on ollut useaan otteeseen ja päätimme harjoitella asian kerralla oikein ja kutsuimme koululle pelastusalan asiantuntijat opastamaan hätänumeroon soittamisessa. Kaksi palomiestä opetti meitä kahden tunnin ajan. Aikaa olisi kulunut helposti enemmänkin, sillä sen verran kiinnostavaa palomiesten työ ja tietenkin itse paloauto ovat.


Aluksi saimme ohjeistusta hätäilmoituksen tekemiseen luokassa ja tutkimme erilaisia piirrettyjä onnettomuuskuvia ja keskustelimme, mitä olisi olennaista kertoa tapahtuneesta hätäkeskukselle.
Sen jälkeen jokainen oppilas sai omalla vuorollaan käydä käytävässä tekemässä hätäilmoituksen. Palomiehillä oli lankapuhelin, josta oppilaat näppäilivät 112 ja toisessa tilassa seinän takana oleva palomies vastasi puheluun ja otti vastaan hätäilmoituksen. Soittavan oppilaan apuna oli aina toinen palomiehistä ja yhdessä tutkittiin tilannekuvaa.


Omaa vuoroa odotellessaan oppilaat värittivät luokassa palomiesten mukanaan tuomia värityskuvia ja tekivät ristikko tulipalon aiheuttajista. Samalla kävimme hedelmällistä keskustelua tulitikkujen, kynttilöiden ym. käsittelystä. 


Luimme myös yhdessä kuukauden takaiset artikkelit tapahtumasta, jossa kaksi 10-vuotiasta poikaa oli jäänyt lumen alle ja kuinka toinen pojista nokkelasti teki hätäilmoituksen ja pelasti kaverinsa hengen.
Näistä virisi hyvin keskustelua ja auttoi oppilaita hoksaamaan, että lapsikin voi tehdä isoja asioita.Ja lopuksi tietenkin pääsimme tutustumaan itse paloautoon ja sen varustukseen.Iso kiitos yhteistyöstä Kemijärven palokunnalle! 
Oletan, että asia jäi lapsille paljon paremmin mieleen kuin jos opettaja
olisi asian opettanut.


1 kommentti:

Mare kirjoitti...

Vähän hienoa. Eikä hullumpi palomieskään :)