torstai 21. elokuuta 2014

Auringonkukkia


Ensimmäisten kahden kouluviikon aikana emme ole seuranneet lukujärjestystä vaan yhdessä toimimisen opettelun lisäksi kokeilleet ja harjoitelleet koulussa tarvitsemiamme taitoja. Ensimmäisten viikon taiteelliset tuotokset sekä pieni käsityö liitettiin tänään yhteen yhdeksi työksi. Ensimmäisenä koulupäivänä saatuja auringonkukkia on muisteltu moneen kertaan ja askarrellaksemme niistä muiston luokan seinälle teimme seuraavaa.


Harjoittelimme steinerkouluissa alkuopetuksessa käytettävää märkää märälle tekniikkaa vesiväreillä. Maalasimme ensin sinisen taivaan ja seuraavana päivänä keltaisen auringon.  Sinisestä taivaasta tuli työmme tausta ja auringonkeltaiseksi maalatusta paperista tuli auringonkukan terälehtiä.
Käsityötunnilla oppilaat mittasivat yhtä pitkiä lankoja ja punoivat parin kanssa jokaiselle vihreästä villalangasta auringonkukan varren.Lopuksi työ koottiin. Auringonkukan terälehdet leikattiin irti ja liimattiin, varsi kiinnitettiin. Ja lopuksi vaadittiin hyvinkin tarkkaa sorminäppäryyttä, kun oppilaat repivät ruskeasta paperista pienen pieniä palasia ja rypistivät ne auringonkukan siemeniksi. 


Lopputulos on mielestäni oikein piristävä ja nyt on luokan seinällä valoa synkkänä sadepäivänäkin!


2 kommenttia:

Mare kirjoitti...

Mukava työ :)

Tanja K kirjoitti...

Kaunis! Taisinpa juuri saada idean omaan luokkaan... =)