maanantai 7. heinäkuuta 2014

KalenteriViime lukuvuonna kalenteriseinä luokassani oli mielestäni toimiva kokonaisuus. Montessori-ideoita-kansiosta kopioitu ja väritetty vuodenaika-kuukausi kiekko näytti koko vuoden kierron, lisäksi päivämäärä merkittiin numeroin, tutkittiin viikonpäivä sekä asetettiin Varga-Nemenyi-menetelmästä tuttuun kalenteriin aina oikeat numerokortit ilmaisemaan kuluvaa päivää.

Kalenteri oli muuten toimiva, mutta jatkuva sinitarran kanssa sählääminen ärsytti välillä, sekä ajoittain sinitarra repi kalenteripohjaa, sillä isoa kartonkia ei saanut fiksusti kontaktimuovitettua tai laminoitua, siispä tulevalle lukuvuodelle siihen parannusta.


Kaapista löytyi useampi vuosi sitten joululahjaksi saamani, käyttämätön Finlaysonin esiliina, joka oli mukavan paksua ja vahvaa kangasta. Keväällä ostamani päiväpeitto oli pakattu läpinäkyvään muovipakkaukseen, jonka olin myös säästänyt askartelua varten, joten tuumasta toimeen..

Ompelin kalenteriin taskut sekä viikonpäiville että viikonnumeroille (5x8 ruutua) sekä taskun kuukausi kortille. Lopuksi pujotin kapean riman kalenterin ylälaitaan ompelemaani kujaan.


Kuvausta varten laitoin kalenteriin kaikki kortit paikalleen, mutta elokuussa oppilaiden kanssa aloittaessamme on kalenterissa vain päivät 1-10 ja siitä täytämme kalenteria päivä kerrallaan yhdessä oppilaiden kanssa.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
olet joskus kertonut, että luet jenkkiopejen blogeja ja olet löytänyt sieltä jotain ideoistasi. Seuraatko säännöllisesti jotain tiettyjä blogeja? Jenkkilässä opejen pitämät blogit ovat hiukka suositumpi juttu kuin Suomessa. Niinpä olisikin kiva kuulla esim. blogipostauksen muodossa, jos olet löytänyt jotain blogeja joita kannattaa seurata aktiivisesti. :)