perjantai 9. toukokuuta 2014

ÄitienpäiväÄitienpäivän suhteen meinasi käydä hassusti, kun jätin taas kerran valmistelut edeltävään viikkoon ja sairastuin itse oksennustautiin… Niimpä oman luokan äidit saavat äitienpäivänä vain kortit ja lahjomme ihania äitejä myöhemmin toukokuussa. Äidit on kyllä niin tärkeitä, että heitä voi lahjoa myös 364 muuna päivänäkin vuodessa :)

Oman luokan kanssa siis, kiitos Facebookin al-ku-o-pet-ta-ji-en ja alakoulun aarreaitan, askartelimme äideille kortit, joihin jokainen kirjoitti runon äidistä.

Kortti syntyi jämäpapereita hyödyntäen ja leikkaen, liimaten ja repien. Oppilaat saivat itse valita, laittavatko kukat niitylle kasvamaan vai askartelevatko kukkia äidille ojentavan käden. Käsi oli monen suosikki, varmaankin koska opella oli tarjolla kynsikoruja kynsilakan päälle liimattavaksi :)Äidinkielessä tämän viikon aiheena olivat adjektiivien vertailumuodot ja niitä harjoittelimme tehdessämme äideille runoja. 

Ensin kehuskelimme äideillämme yhdessä:
- Minun äiti on kaunis.
- Minun äitini on kauniimpi.
- Mutta minun äiti on kaikista kaunein.

- Minun äitini on kiva.
- Minun on kivempi.
- Minun äiti on kaikista kivoin.

Jne.


Kehuskeltuamme riitävästä oppilaat keksivät 2-7 omaan äitiinsä sopivaa adjektiivia, jotka he taivuttivat vertailumuodoissa. 


Kaunis, kauniimpi, kaunein.
Hyvä, parempi, paras.
Se on meidän äiti.

---------------------

Rakas, rakkaampi, rakkain.
Kaunis, kauniimpi, kaunein.
Viisas, viisaampi, viisain.
Sellainen on meidän äiti.

Runoista tuli todella hellyyttäviä, voisin kuvitella, jos itse olisin äiti että voisi silmät näitä runoja lukiessa kostua. Äidille runon kirjoittaminen oli kaikille oppilaille todella tärkeää, jopa pojat, jotka eivät noin yleensä ole kovin herkistelleet olivat täysillä mukana kirjoittamassa runojaan.
Samalla harjoittelimme tekstin muotoilua tietokoneella. Fontin valinta saa oppilaani kummasti tekemään tuotoksensa reippaasti valmiiksi ;-)

'


---------------------------------------------------

Oman luokan kanssa meillä sairastumiseni takia jäi äitienpäivälahjat tekemättä. Mutta opetan rinnakkaisluokalle käsitöitä ja heidän kanssaan saimme äitienpäivälahjat valmiiksi. Tämäkin idea on napattu Facebookin al-ku-o-pet-ta-jis-ta ja idea tulen varmasti käyttämään tulevaisuudessakin.


Geometrian jaksoon soveltui hyvin laudan palasen mittaaminen ja jakaminen 2cm levyisiin siivuihin. Mittaamisen ja viivottimen käytön harjoittelun jälkeen opppilaat sahasivat omat pannunalusen palaset.Sahatut palaset hiottiin ja niihin porattiin reiät. Lopuksi oppilaat pujottivat narun ja helmet palikoiden väliin. Lopputulos oli värikäs ja raikas ja kaikki pannunaluset olivat oman näköisiään. Ja tyytyväisinä oppilaat lähtivät työt mukanaan viikonlopun viettoon äitienpäivälahjat mukanaan.


Kaiken kaikkiaan monipuolinen työ: mittaamista, sahausta, poraamista, hiomista ja viimeistelynä koristelua. Kaikkien aikaansaannokset ovat erittäin käyttökelpoisia, vaikka aika moni äiti kai arkistoi lasten lahjat eikä raaski niitä käyttää ;-)


1 kommentti:

Mare kirjoitti...

Niiska,
arvaan että on monta onnellista äitiä siellä päin :)