perjantai 20. joulukuuta 2013

Napapiirin pikajunalla joulun satuun

Viimeisen koulupäivän kunniaksi vietimme jenkkiopettajien blogeista löytämääni ideaa Napapiirin pikajuna-päivästä. Luokan oveen ilmestyi jo alkuviikosta laiturikyltti ja seuraavana päivänä kyltti, joka ilmoitti junan lähtöajan. 

Perjantai aamuna oppilaita odotti juna ja raiteet.


Oppilaat ja opettajat olivat pukeutuneet elokuvan teeman mukaisesti pyjamiin, olipa useampi unilelu ja aamutakkikin pakattu mukaan. Oppilaille jaettiin kollegani askartelemat junaliput, jotka ovella tietenkin rei´itettiin. Elokuvan lipun leimaus kohtaus herätti ihastuneita kommentteja "Ihan niin kuin meillä".
Tosin myös kyselyjä, miksi me opet emme osanneet rei´ittää lippuihin tekstejä :)


Luokka oli muutettu junavaunuksi/elokuvateatteriksi. Tarjolla oli aulan sohvia, tavallisia penkkejä ja matolla tyynyjä pötköttelijöille. Mukava oli tässä junassa matkustaa.Junan ravintolavaunussa tarjoiltiin oppilaitten leipomia ja koristelemia kymppipari-pipareita.'

Elokuvan jälkeen askartelimme oman Napapiirin pikajunamme pyjamapukuisilla matkustajilla varustettuna.

 Pelailimme myös TeachersPayTeachersistä tulostamiani Napapiirin pikajuna-pelejä. Peleistä oli 3 versiota. Eskari-versiossa heitetään noppaa ja peitetään silmälukua vastaava luku sini-punakiekolla, 1. luokan versiossa heitetään kahta noppaa ja peitetään silmälukujen summa. 2lk:n versiossa heitetään kolmea noppaa ja peitetään noppien silmäkukujen yhteismäärä.


Kello soi vain nille, jotka todella uskovat joulun tarinaan.
Todistusten jaon yhteydessä oppilaat saavat meiltä opettajilta joulukortit, joissa on yllä oleva lainaus elokuvasta ja kulkunen.


-------------------------------------


Napapiirin pikajunan kyytiin hyppääminen sopi hyvin viimeisen koulupäivän ohjelmaksi. Ja ehkä näin joulun alla kestää yhden höpö-höpö-päivänkin pitää. Niin paljon on töitä syksyn aikana tehty, toki paljon kaikkea kivaa touhuttu, mutta aikaisemmat tapahtumamme ovat tehtäviltään pohjanneet suoraan opetussuunnitelmaan vaikka olemmekin luoneet asian ympärille välillä hyvinkin massiiviset kulissit.

Tämä oli hauska perinne, jota varmasti tulevaisuudessakin jatkan. Myös Grinch-elokuvan ympärille saisi rakennettua lukukauden päätöstapahtuman… hmm.. ehkä ensi vuonna…

3 kommenttia:

Mare kirjoitti...

Mistähän löytäsin sen junan pysäkin... (lähtee etsimään).

Mukavaakin mukavampi päätös lukulaudelle.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Mistä löydän nuo pikajuna peli pohjat? olen yrittänyt niitä sieltä etsiä, oliko maksullisia?

Anniina-ope kirjoitti...

Hei, pelipohjat on TeachersPayTeachersistä. Ilmaista materiaalia, hakusanaksi Polar Express (+math).