perjantai 12. huhtikuuta 2013

Lumirakentelua

Olen jo jonkun aikaa ideoinut mielessäni lumirakentelua. Lumenveistoa en saanut järjestettyä mutta taiteilimme lumen kanssa sitten jotain muuta.

Ensin oppilaat harjoittelivat luokassa vesiväreillä eri värien sekoittamista ja tuloksena oli 30 viilipurkkia, jääpalamuotteja ja hiekkamuotteja, joiden pohjalla oli muutama sentti vesivärillä värjättyä vettä. Yön aikana vedet jäätyivät pihalla ja seuraavana päivänä alkoi rakentelu.

Suunnitelmissa oli rakentaa useammassa viikon sadussa esiintynyt kuninkaanlinna, mutta vielä puolilta päivin oli pakkasta ja nuoskalunta oli vain auringon paisteessa, siispä taiteilimme lumikasan reunaan omanlaisemme linnan muurin ja taideteoksen.


Hiekkaämpäreiden avulla rakensimme linnan muuria ja muurin harja koristeltiin erivärisillä jääpaloilla.
Yksi oppilas keksi myös viilipurkkia muottina käyttäen tehdä lumesta kukan. Värinsä punainen kukka sai suihkepullosta, johon oli sekoitettu pullopeiteväriä ja vettä.


Muoteilla askartelun lisäksi oppilaat tekivät oikealla ylhäällä olevan punaisen lumilyhdyn ja 2A-tunnuksen lumipalloista.


Opettaja oli suunnitellut jotain taiteellisempaa luomusta. Mutta oppilailla oli mukavaa, kaikki touhusivat ja olivat tyytyväisiä lopputulokseen, joten ilmeisesti linnan muurimme oli sitten kuitenkin onnistunut tekele. 


Lumirakenteluun käytetyt välineet: 
  • viilipurkkeja
  • hiekkaleluja (ämpäreitä ja muotteja)
  • silikonisia jääpalamuotteja (Ikea)
  • vesivärejä
  • pullovärejä
  • suihkepulloja


1 kommentti:

Mare kirjoitti...

Komea linnan muuri! Olit vaihtanut otsikkokuvankin :)